divendres, 15 d’agost del 2014

Festa Major de Vilalleons.

Per quart any consecutiu el grup Norai ha tornat al llogaret de Vilalleons amb molta satisfacció perquè es tracta d’una audiència molt propera. Ja en arribar la gent saluda i pregunta quines havaneres es porten noves o suggereixen d’ interpretar aquelles que els van agradar molt l’any passat. Fins i tot, ja s’havien rebut sol·licituds per correu electrònic com és el cas de “Vestida de nit” que es va cantar a la segona part.


Abans del concert d’havaneres, després d’haver fet la prova de veus i so, hi havia una audició de sardanes i alguns components del grup en van ballar i van fer conxorxa amb els dansaires que després serien el públic del concert d’ havaneres. Les sardanes es ballen al darrera l’absis de l’església de Santa Maria i aquest any estaven interpretades per la cobla “Jovenívola d’Agramunt”.


 Mentre s’anava fent la prova de veus ja es van anar omplint les cadires preparades. Aquest any hi havia més de quatre-centes persones. Des de l’escenari hi ha una vista impressionant que arriba fins a la zona de Manlleu i Torelló i fa goig veure tota la plaça plena amb aquest fons que ahir, amb uns nuvolots ben negres i grossos, feien patir una mica.


De la primera part se’n podrien destacar: “Lola la tavernera”, “Bitxintxo”, “Au cafè du port”, “Maria Lisboa” i sobretot la sardana “La puntaire” que va ser molt aplaudida. 
 

A la mitja part es va repartir cremat per a tothom.
Des de l’escenari, s’anava veient l’evolució del temps i, cap al fons, a la zona de Torelló, hi queia una bona cortina d’aigua d’un cel negre molt enfosquit.


A la segona part, van ser molt aplaudides “La barca abandonada”, el shanty irlandès “Molly Malone” i el molt animat candombé argentí “Mulatada”. En aquesta part, l’audiència va cantar i va participar en les tornades de les diferents cançons.



El temps anava empitjorant i la cortina d’aigua anava avançant cap a la zona de Vilalleons. A la fi, amb una mica de pressa, es va acabar el concert amb “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”.


Un concert amb un auditori molt animat i col·laborador que va felicitar a tots els components del grup en acabar la vetllada.