dissabte, 9 d’agost del 2014

13 è Festival d’Havaneres a Altafulla.

En un lloc encantador, el Racó del Fortí, a la sorra de la platja, es va celebrar el 13è. Festival d’Havaneres d’ Altafulla. Hi actuaren tres grups en aquest ordre: “Port Salou”, “Norai” i l’amfitrió “Vent Fort”.


Des de l’escenari es divisava tota la llargària de la costa fins més enllà del port de Tarragona. Les llums del capvespre i les dels vaixells davant del port hi donaven, encara, més emoció. Fins ben a final del dia, ja molt fosc, hi havia gent remullant-se a la mar. Des de l’escenari també es veia la gran quantitat de gent que assistia a l’acte. Les cadires, facilitades, van ser insuficients i la majoria de públic, coneixedor del tema, ja es portava la seva cadira plegable de casa i altres van seure, directament, sobre la sorra.


Els primers en actuar van ser el grup “Port Salou” que van oferir un repertori molt variat i animat. Van començar amb l’entranyable “La calma de la mar” , a destacar el xotis “La botiguera” i la rumba “Lola la tavernera”
 

Després va actuar el grup “Norai” que oferí un petit repertori de sis peces: l’havanera “La rosa dels vents”, una cançó de taverna francesa: “Au café du port” per donar constància del diferencial del grup amb les cançons marineres d’arreu, després“El pensament”, també les havaneres “Bitxinxo” i “La ciutat cremada” i per acabar una peça molt animada “Mulatada”.
L’actuació de Norai va ser molt reeixida i aplaudida. Després de cada peça hi havia aplaudiments generosos, amb expressions que confirmaven la satisfacció del públic com “bravo”, “quines veus”...


El grup amfitrió, en una mostra de repertori clàssic, va oferir la majoria de peces en castellà, destacant-ne: “Lucero de la mañana”, “Cantinero de Cuba” i per acabar “La Gavina”.


Amb tots tres grups a l’escenari es van interpretar: “La bella Lola” i “El meu avi” i davant de la insistència del públic es va acabar amb “El canó de Palamós”.


La vetllada va acabar amb cremat per a tothom, moment que va sevir per a saludar i compartir opinions sobre la cantada amb els components dels diferents grups.