dissabte, 30 d’agost del 2014

Festa d’estiu del carrer de La Font a Abrera.

Es tracta d’un carrer del poble industrial d’Abrera, que conserva tota l’essència de quan es van començar a edificar les cases allà cap al segle 18.
Ja d’arribada, una veïna, la Glòria, ens va convidar a beguda de refresc, poden triar entre cervesa, tònica, aigua i altres.  Es notava que l’organització estava a càrrec dels mateixos veïns.


Aquest any el tema del carrer era “Venècia”  i a molts portals hi havia decoracions que portaven el pensament cap aquesta ciutat: màscares, una gòndola i les típiques pilones d’amarrar gòndoles,...

A les sis els veïns  van tancar el carrer i van començar a posar cadires enfront de la zona reservada per als cantaires, que era al principi d’una banda del carrer. Mentre tot s’anava preparant,  la canalla feia una guerra de farina i després de globus d’aigua. En acabar, va venir una banda de tambors que va fer una “batucada” ben sonora.




Mentre es feia l’aperitiu es va iniciar el concert que va amenitzar la vetllada.
Es va començar amb “Llop de mar” i “Mare vull ser pescador”. Després  “Maria Lisboa”, que va ser molt aplaudida,  així com el vals “Au cafè du port”  i la rumba “Lola la tavernera”, totes dues d’ambient de taverna. Van seguir “Niu d’amor”, “La capitana”, “La rosa dels vents”  i “Ciutat cremada”. Entremig hi va haver “Drunken sailor”, “Jamaica farewell”  i un “shanty” irlandès “Molly Malone”, que un vilatà va identificar de quan va estar vivint a Anglaterra.



La vetllada va finalitzar amb: “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”  i amb moltes felicitacions per part de tothom.


Després del concert, tots els veïns van preparar, davant de cada casa, una taula amb regust venecià per a participar en el sopar popular del carrer.