diumenge, 31 d’agost del 2014

Festa Major de La Ral.

Es tracta d’un llogaret que pertany a Sant Pau de Segúries.
Aquest any, per segon consecutiu, el grup Norai ha profunditzat en les arrels de La Ral. El nom deriva de La Reial,  ja que era la seu del notari reial allà per l’edat mitja però un terratrèmol va deixar tot el poble enrunat. Es van reconstruir quatre cases en el lloc però la majoria van anar a un assentament nou que seria Sant Pau de Segúries.
L’església, segons una pedra de la finestra del portal,  data del 1609. Té un rellotge de sol ben peculiar al campanar. Es tracta de quatre boles que segons l’ombra emesa repartia el dia en quatre parts. Es aquell temps el minut no era pas important.



Igual que l’any passat l’escenari estava preparat en un lateral de l’església que dóna a la plaça. Tot i que uns nuvolots negres semblava que volien amargar la festa es va decidir de fer el parament a fora i va estar encertat perquè, poc després de començar ja va lluir el sol.
El concert s’inicià amb: “Llop de mar” i “Mare vull ser pescador”. El vals “Au cafè du port” va agradar molt així com la nova peça de l’Antoni Mas “Niu d’amor”. Tant “Maria Lisboa” com la rumba “Lola la tavernera” van ser molt aplaudides.
A la mitja part es va fer  la foto del públic amb els cantants i es va repartir un cremat boníssim preparat per una persona de la comissió de festes de Sant Pau a qui tothom va felicitar.


Després van seguir les noves: “La rosa dels vents”, “Ciutat cremada”, “La barca abandonada”. I entremig hi van haver: “Drunken sailor”, “Jamaica farewell” i un “shanty” irlandès “Molly Malone” també molt aplaudides.
La vetllada va finalitzar amb: “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”. Moltes felicitacions per part de tothom.