dissabte, 31 d’agost del 2013

Concert a Portbou

Era el primer concert del Grup Norai a Portbou.
Ja des del muntatge del so i llums, tasca que aquesta vegada era resolta per la Meri, hi havia públic que s’havia portat cadires i taula i que s’havien situat a l’entorna de l’escenari. El concert d’havaneres serveix de festa familiar per entaular-se amb els amics i fer un berenar-sopar tot sentint havaneres.


Des de la prova de veus amb “Salió de Jamaica” i altres trossos de peces, el públic ja va començar a escoltar i a aplaudir.


Després de deixar enllestit tot l’equilibri de veus i d’instruments, el grup Norai va anar a sopar a un bar de la Rambla, aconsellat per l’audiència que estava molt a prop de l’escenari.

En el moment de començar, el passeig de sobre la platja també estava ocupat per moltes famílies i grups d’amics que també sopaven i escoltaven les havaneres.
Des de l’escenari es veia molta gent que també seguia el concert a peu dret. Les terrasses de sobre la platja també estaven plenes.


En aquest concert la guitarrista del grup Norai, la Lourdes, en baixar l’escala que va del passeig a la platja, va caure en el darrer graó i es va lesionar un dit de la mà esquerra que li va dificultar tocar la guitarra durant tot el concert, tot i que, pràcticament, ni es va notar. Tenia el dit ben morat i embotit.



Bufava tramuntana que, en un cop fort,  va tirar per terra els faristols, escampant les partitures fins al mar. Però en una reacció immediata, es va aixecar gent del públic que va recollir-les, oferint també pedres de la platja perquè no voleiessin més. Una d’ aquestes partitures va anar a parar al mar i una persona del públic es va descalçar  per a recuperar-la de dins de l’aigua.




Va ser un concert amb molta empatia per part del públic i amb moltes dedicatòries: la taula de la coca amb “Mariner de terra endins”, la colla de les tres platgetes  amb “La balada d'en Lucas”, dos infants que van demanar “La barca xica”  i “La Gavina”....


Al final  del concert la taula que es va dedicar “Mariner de terra endins” va obsequiar coca i una molt bona sangria fresqueta al grup Norai.

Molt bon concert a la platja enmig d’un públic molt entregat.