diumenge, 11 d’agost del 2013

Festa Major d'Ullastret


El grup Norai va tancar la Festa Major d'Ullastret a la Plaça Garbina. 
Ullastret és un poble que conserva la muralla que encercla tota la part antiga.

És una festa major molt viscuda pel poble ja que abans de les havaneres hi va haver una actuació de l’esbart del poble, que va oferir tota  una sèrie de diferents balls tradicionals amb bastons. Després es va representar un conte teatralitzat a càrrec dels pares del poble que ens va fer riure molt.

Acabat el teatre hi va haver un temps per anar tothom a sopar i cap a les onze ja es va començar a omplir novament la plaça per encarar la cantada d’havaneres del grup  Norai, en una nit molt agradable.



Dies abans, en Lluís, que és el que fa el cremat de la cantada, va comunicar al grup el tipus de cançons que agradaria sentir al poble. Ens va demanar peces alegres, engrescadores i amb preferència per les catalanes i així vam confeccionar  un repertori recuperant-ne algunes que teníem aparcades d’altres temporades, com la sardana “L'Empordà”, la còmica “Arri Pauleta”, “Al Pirata Joan Torrelles”, “El llop de mar”, “Mare vull ser pescador”, “El marxant”...  intercalant també, entre mig d’aquestes, cançons marineres d’arreu del món,  com el vals “Au café du port”, “Maria Lisboa” i “Jamaica farewell”   que va ser molt aplaudida. Com a sol·licituds hi va haver “Vestida de nit”, “La balada d'en Lucas”  i “La barca xica”.

Una vetllada molt agradable, amb moltes felicitacions a la fi del concert. Segur que el bon cremat d’en Lluís hi va ajudar.