divendres, 9 d’agost del 2013

Concert a Cala S'Alguer


Cala S'Alguer és un lloc únic i singular a la Costa Brava. La cantada va sortir de la invitació d’en Pere, l’amo de la barraca 17.



El divendres 8 d’agost va ser el dia escollit perquè estarien obertes la majoria de les barraques. Al concert hi va haver pràcticament tots els residents d’aquesta cala més les veïnes del S'Alguer  Petit i de la Cala del Polvorí.
L’escenari va ser el racó final de la cala i tot el públic es va anar posant enfront amb les cadires i gandules tretes de casa.


El repertori va ser el d’aquest estiu. A destacar, per els aplaudiments, “Lola la tavernera” que es va dedicar a la Mari que serà la tavernera d’una obra de teatre musical que Norai estrenarà el proper 13 de setembre al teatre-auditori La Gorga de Palamós, on la Mari farà de tavernera.
També va ser emotiu el record a la Teresa Fontanet amb “Vestida de nit” i “L'Empordà”  que va ser com una reestrena ja que feia temps que Norai no l’havia cantat.
La nit va ser encantadora. Una tènue brisa feia molt suportable la calor que romania del dia. Durant la cantada els  barraquistes van repartir pastissos, “mojitos”, brunyols,....   que feien palès el bon ambient veïnal  de Cala S'Alguer.


Cap a la fi del concert, en el moment que ja s’anuncia el final amb les havaneres de rigor, van sorgir tot un reguitzell de sol·licituds com: “Arri Pauleta”, “La Balada d'en Lucas”, que es va dedicar a en Pere, “Salió de Jamaica”, “Drunken Sailor” que es va dedicar a en Frank, el veí americà d’en Pere, i d’altres que van portar la cantada a una llargària de més dues hores.


En acabar de desmuntar el so, que per primera vegada s’estrenava el kit dels micros inalàmbrics de Norai amb molt bon resultat, tot el grup va anar a sopar a la barraca d’en Pere on menjant i xerrant es va fer quasi de matinada.
A Cala S'Alguer es poden assaborir amb molta claredat moltes de les lletres de les havaneres com: “El meu secret” o “Mariner de terra endins” que parla que a la nit la mar és com la plata,...


Molt bones sensacions en aquesta cantada tant familiar.