dijous, 22 d’agost del 2013

Concert al Celler Can Sais de Vall-llobrega.


Una nova experiència, molt enriquidora, ha estat poder fer un concert d’havaneres i cançons marineres maridat amb un tast de vins de l'Empordà. El Celler de Can Sais de Vall-llobrega va preparar un tast dels seus vins acompanyat amb les havaneres i música de Norai.


La cantada es va fer en una vinya de malvasia a sobre d’un turó des d'on es veien tots els boscos que envolten Vall-llobrega fins a divisar l’horitzó del mar.
El muntatge era senzill, la Marta de Can Sais parlava del tast de vi que presentava per després, mentre el públic assaboria el vi presentat, el grup Norai oferia tres cançons del seu repertori.


De la primera terna, amb el vi blanc, en destacà la cançó de taverna francesa “Au café du port”.  Del segon tast, un vi rosat amb gust de fruits vermells, el públic va aplaudir molt “Ulls verds”


El tercer tast, amb un vi negre amb essències, va servir per cantar la “Lola la tavernera”  canviant la lletra “....corre Marta posem un got de vi....”,  El quart tast va ser per fer causa del moment polític del país oferint “La puntaire”  junt amb un vi negre amb moltes essències minerals que el fan el vaixell insígnia de Can Sais.


El cinquè tast va ser per un vi de postres molt equilibrat, destacant “Plora guitarra”.  La vetllada es va acabar amb “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”.


Mentre la Marta feia l’explicació dels vins presentats a tast, el grup Norai aprofitava el moment per tastar l'anterior vi presentat. Aquesta vegada, a més d’aigua, el vi també ajudava a mantenir la gola en condicions per anar cantant. A més es tractava de vins de categoria i això agrada.


Al acabar el concert ja era ben fosc i la part final del tast va tenir un cert toc de màgia i encanteri. Tothom en va sortir satisfet, tant del tast com de la cantada. Es va tornar a recórrer el camí d’anada, però ara fosc, amb ajut de llanternes fins a la masia de Can Sais.


Una molt bona vesprada la d’aquesta nit.