Informació sobre els concerts i activitats de l'únic conjunt d'havaneres de la vila de Palamós.

dissabte, 28 de novembre del 2009
Concert en memòria del Mossèn Gumersind
El presentador serà en Josep Ribas i el programa és el següent:
PRIMERA PART
1. Coral El Progrés (Direcció: Lourdes Valls i Kevin Hepworth)
2. Natàlia i Dasha Bannikova (Piano a quatre mans)
3. Elisabet Aguilar (Cantant)
4. Neus Martínez (Cubacant)
5. Grup d’havaneres Norai
SEGONA PART
1. El taller d’orquestra de Girona (Direcció J. Tarrús i D. Regincós)
2. Marina Pagès (CD A ritme d´onades)
3. Lucky Guri (Pianista)
4. Peix Fregit (Havaneres)
Comptarem amb la col·laboració dels músics Agustí Casademont,David Sáez i Jordi Borrell.
Preu de les entrades:
Menors i jubilats 5 €
Adults 10 €
dimecres, 7 d’octubre del 2009
Notícia del concert d'aquest dissabte a Ràdio Palamós

Norai organitza un concert d'havaneres benèfic.
El grup palamosí d’havaneres Norai organitza un concert a benefici del col•legi d’educació especial Els Àngels. El concert es farà aquest pròxim dissabte al teatre La Gorga. A banda de Norai, també hi participaran els grups Els Cremats, Morralla i Veus de l’Estany. Joan Torras, del grup Norai, ha explicat avui a Ràdio Palamós d'on va sortir la idea de fer aquest concert benèfic.
dimarts, 6 d’octubre del 2009
PRIMER CONCERT BENÈFIC D'HAVANERES A PALAMÓS
Dissabte, 10 d’octubre, el conjunt d’havaneres Norai de Palamós organitza un concert benèfic d’havaneres al Teatre – Auditori
L’objectiu d’aquest concert és recaptar fons per col·laborar amb el Col·legi d'Educació Especial “Els Àngels” en la contractació d’un especialista d’educació musical. Aquest centre educatiu acull alumnes entre 3 i 21 anys amb necessitats educatives especials derivades de retard o trastorns globals de desenvolupament. Cal tenir en compte que la música juga un paper molt important en l’àmbit educatiu de persones que presenten necessitats educatives especials.
El concert comptarà amb la participació desinteressada dels següents grups d’havaneres:
- Els Cremats de Palafrugell,
- Morralla de Pallejà,
- Les Veus de l'Estany, de Perpinyà
- Norai, de Palamós, que clourà el concert.
L’acte serà presentat pel periodista palamosí Francesc Sánchez i Carcassés.
L'entrada té un cost de 5 euros.
Comptem amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palamós, la Fundació Ernest Morató i la Fleca de l'Empordà.
dimarts, 29 de setembre del 2009
Festa Major de Vall - Llobrega
A la mitja part l'associació cultural el Recer ens va delectar amb un dolç i gustós cremat.
Dues hores d'havaneres no van ser suficients per un públic que, en acabar El meu avi, van demanar un bis que finalment fou Vestida de nit.

dijous, 10 de setembre del 2009
Amics de les havaneres

Norai en la Diada de Catalunya
dilluns, 31 d’agost del 2009
L'excel·lent Festa Major d'Urtx (Cerdanya)
Alguns membres del Norai vam aprofitar per anar-hi més aviat i dinar al Paller de Queixans, on es pot degustar una gustosa carn a la Brasa o bé l’excel·lent cuina elaborada de la Cerdanya. Concretament, en Josep Ribas va aprofitar per dinar amb la seva germana, el seu cunyat i el seu nebot (gran aficionat als “gelats” i al Canó de Palamós).
Fontanals és un petit municipi de la baixa Cerdanya amb una gran Festa Major. Missa amb el Bisbe de la Seu, ball, sardanes i havaneres són algunes de les activitats que es programen a Urtx l’últim cap de setmana d’agost. La primera sorpresa que ens vam trobar fou la presència de dos Santjoanencs: en Marc Boix i la seva dona. Va ser tota una sorpresa que ens passessin a veure aprofitant el seu pas per allí (en Marc ho va veure a través del facebook) i des d’aquí els hi donem les gràcies i els hi agraïm l’inesperat detall amb el que ens van sorprendre.
A les 18 hores vam començar la nostra actuació, a primera hora no hi havia molt de públic però al cap d’una estona va anar venint gent fins al punt que van faltar cadires i tot. A pesar de l’intens sol, el públic va restar immòbil durant tota l’actuació, hi havia gent de Bolbir, Puigcerdà, Llívia, Palamós, Andorra i òbviament de Fontanals que van escoltar atents tot el repertori del Norai.
Entre el repertori cal destacar dues estrenes que van emocionar al públic: Vestida de Nit (poema de Glòria Cruz musicat per Càstor Pérez) i el Barri Antic (Antoni Mas).
Després de dues hores d’havaneres a Urtx començava el ball amb el Trio Café. Amb aquesta actuació tanquem, molt satisfets, el mes d’agost.
Casament Pol Escolà i Sandra Marín
A més de cantar-hi havaneres, ens va demanar si el nostre presentador, Josep Ribas, podria fer de mestre de cerimònies durant la celebració del casament, proposta que va acceptar de bon grat doncs no era el primer casament que feia. La idea del Sr. Marín era crear dos ambients després del convit, per un costat l’ambient més musical amb una discoteca (com es fa a la majoria de casaments) i paral·lelament un ambient més tranquil amb havaneres.
El lloc és realment preciós (mireu foto de l'anterior post) i permet fer tota la celebració sense haver de desplaçar-se. Es tracta de Masia Vilanoveta (Sant Pere de Ribes), una antiga masia catalana que encara conserva tot l’encant de l’antiguitat i la tradició. Els Norai ens hi vam desplaçar a primera hora de la tarda (més puntuals que mai si tenim en compte que l’actuació estava prevista per les 12 de la nit). El motiu era que calia fer el muntatge de so i llum i les proves pertinents abans de que comencés la cerimònia.
LA CERIMÒNIA
La cerimònia estava prevista per a les 19 hores, el nuvi (Pol Escolà) va arribar amb un ampli marge de temps i poc després de les set feia una solemne entrada amb la seva mare. L'entrada del nuvi amb la mare va anar acompanyada amb el canon de Pachebel al piano. Minuts més tard (per cert, que es van fer eterns sobretot pel nuvi), feia l’entrada triomfal la Sandra acompanyada per el seu pare. La música escollida per a l’entrada era la famosa havanera de Carmen de Bizet (l’amour est un oceaux rebelle), la soprano del Liceu Rosa Mateu acompanyada al piano per Escarlata Blanco ens va emocionar a tots amb aquesta havanera inspirada amb la Paloma del compositor Basc Sebastian Iradier (Bizet i Iradier eren amics i era habitual que els compositors d’òpera incloguessin algunes peces musicals d’altres compositors amics en les composicios pròpies). Fou una cerimònia molt musical, o més ben dit, operística. Ara bé, les cinc àries que va interpretar magníficament Rosa Mateu no eren escollides a l’atzar, sinó que simbolitzaven les diferents fases de l’amor. En aquest primer cas, amb l’entrada de la núvia Carmen s'adreça a Don José comparant l’amor amb un ocell rebel, quan el vols no el tens i quan no el tens ell ja t’atrapa a tu (si tu ne maime pa, je t'aime. Si je t'aime, prend garde a toi). Tota una metàfora dels moments inicials de l’amor.
Acte seguit, el presentador del conjunt Norai va donar la benvinguda a tots els presents i va adreçar unes paraules als nuvis i als pares i familiars i donà pas al següent moment musical voi che sapete, de les Noces de Fígaro (Mozzart). En aquesta ocasió, un dels personatges (Cherubino) està profundament enamorat de la comtessa, però no sap exactament què és l’amor i li pregunta a ella: vos que ho sabeu, digueu-me què és l’amor? Això que jo sento és amor?
Després d’aquesta peça va arribar un dels moments més emocionants de la cerimònia, les paraules dels germans (Roger i Laura) i amigues (Devorah i Vanesa) dels nuvis. En Roger i la Sandra van dedicar, als seus respectius germans, un emotiu i personal diàleg explicant les seves experiències i vivències amb en Pol i la Sandra. Les amigues (la Devorah en prosa i la Vanesa en vers) van llegir, també de forma conjunta, unes paraules dedicades de forma expressa als nuvis. Entre aquestes lectures, la Barcarola dels Contes de Hoffmann (d’Ofenbach) i el Porgi amor de les Noces de Fígaro van acabar de guarnir, de la millor manera possible, les paraules dels amics i germans dels nuvis.
El moment còmic de la cerimònia el van posar uns galls que hi havia just darrera dels convidats, que enmig de les paraules de Josep Ribas i enmig d'una ària van voler ser partícips de la cerimònia amb els seus característics “quiquiriquís”. Afortunadament, al cap d’uns moments els hi van avançar el seu particular aperitiu (blat de moro) i ja no els vam tornar a sentir. Ja veieu que no nomé les persones es van emocionar... jeje :-)
Finalment, va reprendre la paraula Josep Ribas per iniciar, pròpiament, l’acte de matrimoni entre en Pol i la Sandra. Ho va fer-ho amb la preceptiva lectura dels articles del Codi Civil (66, 67 i 68), la imposició dels anells, el consentiment i la declaració de Matrimoni. Just acabada aquesta, el Brindis de la Traviata de Verdi va posar punt i final a una cerimònia que podríem definir amb tres apel·latius: musical, amena i emotiva.
EL CONCERT
Els companys del grup Norai ens vam desplaçar a Vilanova i la Geltrú per sopar. Un gran palamosí (gran en tots els sentits de la paraula), Carles Bardera, ens va recomanar un restaurant del centre anomenat El Giraldillo. Però desgraciadament estava ple (bona senyal!) i vam haver d’anar a un italià.
Abans de les 12 hores tornàvem a la Masia Vilanoveta per iniciar la nostra actuació, que finalment va començar a quarts de dues. La sala prevista per a la nostra actuació ben aviat es va omplir. Tots els detalls estaven a punt: el cremat, les havaneres i unes boniques diapositives amb imatges de la Costa Brava (Palamós, Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, etc.). A pesar de la intensa calor el públic va gaudir del repertori de Norai. Cada cançó anava acompanyada de les seves diapositives corresponents, de manera que per exemple, durant la Gavina sortien imatges de gavines per sobre la nostra costa o durant el Canó de Palamós fotografies del Canó que ja fa temps que mira el mar amb el ventre rovellat. Hem de destacar, especialment, la bona acollida que va tenir María Dolores (la Dolo, que diem nosaltres), on els convidats van participar entonant el famós A la ohhhhh. A quarts de quatre finalitzàvem el concert i a les 6 arribàvem a Palamós (l'endemà teníem concert a Fontanals de Cerdanya!).
Per acabar podem dir: VISCA ELS NUVIS I VISCA NORAI. Felicitats Sandra i Pol.
divendres, 28 d’agost del 2009
Últim cap de setmana d'agost complert


Tot els concerts tindran la seva corresponent crònica en el blog del Norai. La veritat és que aquest cap de setmana té molt bona pinta...
dissabte, 22 d’agost del 2009
Un assaig diferent


diumenge, 16 d’agost del 2009
Navata
Un Norai a la Molina




dilluns, 3 d’agost del 2009
Concert d'Havaneres a Palamós amb la Coral el Progrés i el grup NORAI
La segona part va anar a càrrec del conjunt d'havaneres Norai de Palamós, que cantava per primera vegada al passeig de Palamós, en un entorn idíl·lic i amb un nombrós públic entregat (jugar a casa té les seves avantatges! jeje).
Vam iniciar el concert amb l'havanera de Carles Casanovas (lletra i música) Al pirata Joan Torrellas. A continuació una amb la que ens vam posar el públic a la butxaca, María Dolores on s'ha de dir que el baríton del grup, Joan Torras, li sap donar una interpretació molt llatina i "salsera". Després vam seguir la nostra interpretació amb l'Arri Pauleta, el Marxant (aquí el presentador, Josep Ribas, va destacar la fantàstica interpretació que en feia en Jaume Serrano, baix de la nostra coral). I com no, també vam estrenar una cançó marinera en anglès, concretament una peça escocesa que el nostre instrumentista, Kevin Hepworth, ens ha ensenyat i que va tenir una molt bona acollida entre el públic.
Finalment, en la tercera part es va cantar, amb l'ajut del públic, la Gavina (veu solista Lourdes Valls), la Bella Lola i El meu avi. Va ser una vetllada molt entranyable i divertida.
dijous, 30 de juliol del 2009
Torna un concert emblemàtic
Primera part. A càrrec de la coral el Progrés de Palamós.
Segona part: A càrrec del grup d'havaneres Cant de Taverna.
Tercera part. Ambdues entitats canten conjuntament la Bella Lola i el Meu Avi.
Aquesta col·laboració es va mantenir fins l'any 2006 amb un gran èxit de públic. L'any 2007, la coral el progrés va oferir un concert d'havaneres i cançó marinera i l'any 2008 va presentar l'espectacle Llum de mar, una cantata molt interessant en la que diferents havaneres s'enllacen a través d'una història ben curiosa (mireu blog de la coral el Progrés).
Enguany recuperem la tradició inicial i la coral centenària de la nostra vila i el conjunt d'havaneres Norai de Palamós col·laboraran en un concert d'havaneres al passeig del mar a partir de les 22'30.
dimarts, 28 de juliol del 2009
Casament de la Sílvia i en Josep Maria
La coral el Progrés de Palamós, estretament lligada al nostre grup (de fet es pot dir que el grup sorgeix de la coral), va posar les notes musicals a la cerimònia i el grup d'havaneres Norai va cantar, durant l'ofertori, la bonica cançó (cançoneta, tal i com l'anomena Josep Miquel Sevià en el seu llibre La Barca Encesa) ULLS VERDS, una de les havaneres preferides de la Sílvia (que com diu la lletra, també té uns ulls verds de mirada tendra).

La Sílvia, juntament amb l'Albert Sanjurjo, en Miquel Casagran i en Josep Ribas, va ser una les persones clau en la creació del grup d'havaneres Cant de Taverna, on acompanyava amb la guitarra les veus de l'Albert i en Josep i també cantava algunes cançons com Llafranc, Calella i Tamariu. En el mateix conjunt d'havaneres, la Sílvia és la que va mantenir els vincles amb el padrí del grup, Josep Lluís Ortega Monasterio (pare de l'havanera catalana), i amb els seus familiars. En moltes ocasions també va col·laborar amb la Coral El Progrés de Palamós, acompanyant les veus de l'entitat centenària amb la dolça guitarra.
Ha plogut molt des de que un grupet de joves (Sílvia, Miquel, Albert, Oscar, Míriam, Josep) animava les misses del dissabte a la tarda a l'església de Santa Maria del Mar. D'allí en sorgí el Cant de Taverna i en els anys posteriors fóren nombrosos els sopars i trobades a can Pinxo amb la Lourdes Valls, en Joan Torras, la Pilar Martí i els membres del CdT.

Per la coral el Progrés ha estat un orgull participar en el casament de la Sílvia (molt estimada pels cantaires que vam viure les seves col·laboracions, sempre desinteressades) i també ha estat un orgull per al Grup d'Havaneres Norai de Palamós cantar-li a la Sílvia aquells Ulls Verds que ella mateixa va interpretar en moltes ocasions.
Felicitats Sílvia i Josep Maria i com es sol dir en aquestes ocasions: VISCA ELS NUVIS!
dilluns, 20 de juliol del 2009
Les "cases dels pescadors" de Palamós

El barri de pescadors es va començar a dissenyar l’any 1949 just al costat del port pesquer. El projecte va trigar gairebé 10 anys en materialitzar-se i el 15 de juliol de 1958 es concedien 29 de les 34 claus dels nous habitatges.
Les "cases dels Pescadors" de Palamós
Dissabte 18 de juliol, el grup norai de Palamós va participar en la descoberta de la placa informativa que properament es penjarà al conegut barri dels pescadors. En ocasió de la remodelació del barri i de la plaça situada al mig de les “cases dels pescadors” el grup Norai va obrir l’acte de descoberta de la placa que explica la història d’aquest entranyable barri de la nostra vila. Un nombrós públic (sobretot veïns i veïnes) ja s’aplegava, des de les 18 hores, a les cadires que havia preparat l’Ajuntament davant la plaça. L’acte es va iniciar a un quart de vuit amb la nostra actuació (Vell Pescador,
El barri de pescadors es va començar a dissenyar l’any 1949 just al costat del port pesquer. El projecte va trigar gairebé 10 anys en materialitzar-se i el 15 de juliol de 1958 es concedien 29 de les 34 claus dels nous habitatges. El conjunt de cases van rebre el nom de González Hontoria, capità marítim de Palamós que va perdre la vida durant les inundacions de 1908 quan intentava salvar una mare i la seva filla. La placa d’interpretació història dóna resposta a una reivindicació dels veïns (personalitzada en
divendres, 17 de juliol del 2009
Concert al Celler Espelt. Vilajuïga

Al cim d'un turó, s'alça l'era del Mas Espelt, una antiga masia catalana perfectament restaurada que conserva tots els detalls dels antics viticultors. Des de fa uns anys, els propietaris del Celler organitzen, durant alguns dijous, trobades de cançó de taverna on el públic pot gaudir d'una actuació d'havaneres al mateix temps que li serveixen vi blanc o cava (espelt) acompanyat d'unes galetes de Castellfollit de la Roca.
Arribar-hi no és fàcil, però un cop hi ets t'hi quedaries. Flanquejats pels Pirineus i per l'Alt Empordà, davant nostre el mar, a les nostres esquenes la posta de sol... això sí que és un bon inici de concert.

dilluns, 6 de juliol del 2009
Sant Andreu de Llavaneres

Dissabte 6 de juliol vam participar dels 30 anys de l'arribada dels Franciscans al Maresme a la Llar familiar Sant Francesc d'Assís dels germans franciscans de la creu blanca. Fou un concert molt especial, doncs en més de 10 anys que portem alguns membres del grup cantant havaneres, encara no haviem cantat mai en un centre d'aquestes característiques.
Els Germans Franciscans de Creu Blanca van arribar al Maresme ara fa 30 anys i realitzen una tasca importantíssima d'assistència a malalts incurables i a les persones que més ajuda necessiten. En aquest sentit la seva tasca és admirable, per aquest motiu el Grup Norai ens va agradar moltíssim participar d'aquesta festa i conèixer d'aprop aquesta congregació.
Ens vam trobar en un ambient molt familiar i proper, amb persones necessitades assistides pels germans, per treballadors de la casa familiar, voluntaris i òbviament per les seves respectives families. Els germans Franciscans de Creu Blanca, seguint els passos del seu fundador (Hermano Isidoro) no només atèn als malalts i pobres en les seves necessitats més bàsiques, sinó que viuen al costat de l'assistit, donant i rebent amor fraternal i bon tracte. Una tasca tant important com sovint desconeguda. Felicitats als Germans Franciscans i per molts anys puguin continuar fent aquesta important labor.
El concert va començar després de la cerimònia religiosa. Com podeu veure a les fotografies, el grup Norai (com sempre amb el Norai per davant) va delectar el públic amb cançons ben animades i populars per fer un bon fi de festa. En aquesta ocasió ens va acompanyar per primera vegada una persona molt especial que esperem que pugui venir a molts altres concerts i és que per cantar ben inspirat no hi ha res millor que estar enamorat...
dissabte, 4 de juliol del 2009
Revista del Baix Empordà

Hotel Costa Brava de Platja d'Aro

A les 12 de la nit, després del ball i després de sopar una bona pizza en un dels establiments situats a l'Avinguda del Cavall Bernat, iniciàvem el concert en el menjador principal de l'hotel. Just davant nostre un públic molt entregat i amant de les havaneres van participar i escoltar dels més de 60 minuts de música marinera del grup Norai. En aquesta ocasió les presentacions fóren més "picants" i espontànies i la música com sempre, variada, amena i engrescadora. Esperem tornar aviat a l'Hotel Costa Brava i poder gaudir del mar, de les precioses platges d'arena groga, de l'imponent Cavall Bernat i com no, dels amants de la cançó marinera.
diumenge, 28 de juny del 2009
Canet de Mar

Un concert més en un cap de setmana complert i divertit. La setmana que ve tindrem més concerts i més celebracions, se'ns gira feina!
divendres, 26 de juny del 2009
Concert a Llofriu

El grup norai de Palamós amenitzarà la festa amb cançons marineres, valsets, havaneres i la cançó de taverna, tot plegat perquè sigui una vetllada ben exitosa. En el present post podeu veure un fragment del Salió de Jamaica interpretat a dues veus (Lluís i Joan) acompanyats de guitarra i madola. A la fotografia podeu veure l'Agustí (el nostre gran tècnic de so) i la Pilar, que sempre està atenta amb tots els detalls del grup perquè els concerts surtin perfectes! Gràcies Agustí i Pilar!
dimarts, 9 de juny del 2009
Excel·lent cantada a Banyoles
El concert s'emmarcava en la cloenda de la 32a Exposició de Flors de Banyoles, una exposició en la que, com va dir l'alcalde de Banyoles (Miquel Noguer) tota la ciutat i altres pobles de la comarca hi participen desinteressadament. Vam començar ben puntuals a les 18 hores i des de l'inici ja ens vam adonar que teníem al davant un bon públic, d'aquells que escolten i participen de les cançons. Vell pescador, Al Pirata Joan Torrellas, Salió de Jamaica, Rosina, etc. es van anar succeïnt i el temps ens va passar volant fins al punt que la gent volia més cançons a pesar d'estar més de dues hores a dalt de l'escenari. La varietat estilística, instrumental (guitarra, mandolina, mandola, acordió, flauta, flaviol i percussió) i de repertori va agradar molt al públic. Vam acabar, com sempre, amb la Bella Lola (sort d'una senyora que li va deixar un mocador a en Josep) i el meu avi.
En definitiva, una d'aquelles cantades que deixen bon regust de boca. Ja va quedar clar que, en un moment o altre, tornarem a la ciutat de l'estany on la gent escolta, canta, riu i sobretot gaudeix la música marinera del grup Norai.
diumenge, 7 de juny del 2009
Concert al Monestir de Sant Esteve de Banyoles

El grup Norai de Palamós tindrem la sort de cantar al Claustre del monestir en el marc de la 32a mostra de flors de la ciutat. El claustre (espai important per l'ordre benedictí) distribuïa les habitacions i servia de lloc de conversa, de passeig i reflexió, d'espai per reunir-se i en aquest cas servirà per cantar les havaneres, sardanes, valsets mariners i música popular que interpreta el grup Norai de Pa

El claustre també és d’estil neoclàssic, de planta quadrada irregular, i té dues plantes. El formen quaranta-vuit arcades de mig punt, recolzades sobre columnes amb basament. Les columnes són estriades a la part superior i la decoració dels capitells presenta motius de fulles d’acant, flors i caps d’àngels.Al centre del pati del claustre hi ha un pou central, decorat amb forja. Paral·lel a l’ala est, passa un dels recs de la trama de recs característica de la ciutat. A la banda sud encara es conserven les restes de l’abadia medieval i els jardins de l’abat.
El concert començarà a partir de les 18 hores. Visca Banyoles!
dissabte, 6 de juny del 2009
Casament al Parc Hotel Sant Jordi

El passat dia 16 de maig el grup Norai al complet va participar en un casament al Parc Hotel Sant Jordi. El pare del nuvi va voler donar una sorpresa a tots els convidats, a l'hora del café, quan va sortir el grup NORAI a interpretar alguna de les havaneres mé (especialment als convidats de la núvia, que és holandesa) conegudes (El meu avi, el Canó de Palamós, la Bella Lola, Al pirata Joan Torrellas, etc.).
Cal dir que durant el concert va finalitzar el partit va donar la victòria del Barça de la lliga, i això ens va obligar a cantar amb tots els convidats l'himne del Barça (coses del futbol).
Va ser el primer casament en el que participava el Grup Norai al complet (l'any passat en Lluís i en Josep van participar en un casament a l'església de Sant Martí d'Empúries) i la veritat és que va anar molt bé! Visca els nuvis!!
diumenge, 10 de maig del 2009
Cinquena edició de la Fira d'Entitats
Ahir va ser una dia complet pel grup Norai: el matí assaig a casa d'en Lluís, a la tarda concert a l'arbreda (Fira d'Entitats), després del concert reunió amb uns amics de Terrassa per un concert que farem el dia 29 d'agost i finalment a sopar! Millor impossible!
Nina i Port-bo
Concert a Santa Maria de Palautordera

El diumenge dia 3 de maig vam tenir el goig de cantar en el marc del XXè concurt de poesia de l'espai de Santa Maria de Palautordera. Va ser una tarda plena d'art, primer veient com s'atorgaven els premis de les diferents categories de poesia (juvenil, persones de fora i persones de Santa Maria de Palautordera) i després oferint un concert d'havaneres realment interessant.

Diem interessant perquè vam tenir un públic excel·lent, molt atent i participatiu. És una plaer cantar amb gent que aprecia l'art (com es va poder veure amb les poesies). Ha estat la primera vegada que hem cantat a Santa Maria de Palautordera i esperem que no sigui l'última!
dimarts, 28 d’abril del 2009
Proper concert!
diumenge, 12 d’abril del 2009
Presentació superada!

El guió, escrit per en Joan Torras, combina música i tradició, les peces encaixen bé amb el text i la història es va succeïnt.

La història ha agradat i la música també, la nostra sensació és que s'ha fet curt i ens ho hem passat molt bé i pel que sembla el públic té el mateix sentiment. Acabem fent un sincer agraïment a tota la gent que ens ha ajudat i ens està ajudant:
Pere Hoste (fantàstic fotògraf i dissenyador del CD promocional)
Ramon Ribas i Josep Lluís Ventura (autors, juntament amb Pere Hoste, del logo).
Agustí Casademont (tècnic de so).
Pitu Gorgues (tècnic de llum).
Miquel Monzonis (veu del norai).
Pilar Martí (diapositives).
Ajuntament de Palamós (regidora de cultura Maria Gràcia Artigues)
I tota la gent que ens ha vingut a sentir. PRESENTACIÓ SUPERADA, GRÀCIES!
divendres, 10 d’abril del 2009
TOT A PUNT PER LA PRESENTACIÓ
dimarts, 7 d’abril del 2009
Demà entrevista a Televisió Costa Brava

dilluns, 6 d’abril del 2009
CD promocional

Al pirata Joan Torrellas (cantada a tres veus) dues guitarres estableixen un diàleg juganer entre els arpegis d'una i el puntejat de l'altre. En la Balada d'en Lucas la mandolina esdevé protagonista, evidenciant la nostàlgia del pobre lucas que ho jugà tot i ho perdé tot.
En la Gavina, la nostra directora porta la veu cantant (mai millor dit). Una veu fememina acompanyada de tres masculines, una flauta i guitarra. Per acabar, el valset mariner La Xalana, on la mandolina i la guitarra ens recorden el balanceig d'una barca enmig de la mar picada.

El CD està gravat als estudis de Ca l'Agustí Casademont de Palafrugell. L'Agustí ha fet una feina excel·lent i gràcies al seu rigor i paciència (sobretot paciència) tenim un CD promocional de gran qualitat.
