dimarts, 28 de juliol del 2009

Casament de la Sílvia i en Josep Maria

El passat dissabte 25 de juliol (Sant Jaume) va tenir lloc, a l'església de Santa Maria del Mar de Palamós, l'enllaç matrimonial entre la Sílvia i en Josep Maria. A les sis de la tarda (puntual com ens té acostumats la Sílvia) entrava la núvia a l'església de Palamós acompanyada del seu cofoi pare, Josep Martí. Quants de records que li devien venir a la ment en aquells moments a la Sílvia, quantes vivències entre aquelles parets!

La coral el Progrés de Palamós, estretament lligada al nostre grup (de fet es pot dir que el grup sorgeix de la coral), va posar les notes musicals a la cerimònia i el grup d'havaneres Norai va cantar, durant l'ofertori, la bonica cançó (cançoneta, tal i com l'anomena Josep Miquel Sevià en el seu llibre La Barca Encesa) ULLS VERDS, una de les havaneres preferides de la Sílvia (que com diu la lletra, també té uns ulls verds de mirada tendra).

La Sílvia, juntament amb l'Albert Sanjurjo, en Miquel Casagran i en Josep Ribas, va ser una les persones clau en la creació del grup d'havaneres Cant de Taverna, on acompanyava amb la guitarra les veus de l'Albert i en Josep i també cantava algunes cançons com Llafranc, Calella i Tamariu. En el mateix conjunt d'havaneres, la Sílvia és la que va mantenir els vincles amb el padrí del grup, Josep Lluís Ortega Monasterio (pare de l'havanera catalana), i amb els seus familiars. En moltes ocasions també va col·laborar amb la Coral El Progrés de Palamós, acompanyant les veus de l'entitat centenària amb la dolça guitarra.
Ha plogut molt des de que un grupet de joves (Sílvia, Miquel, Albert, Oscar, Míriam, Josep) animava les misses del dissabte a la tarda a l'església de Santa Maria del Mar. D'allí en sorgí el Cant de Taverna i en els anys posteriors fóren nombrosos els sopars i trobades a can Pinxo amb la Lourdes Valls, en Joan Torras, la Pilar Martí i els membres del CdT.

Per la coral el Progrés ha estat un orgull participar en el casament de la Sílvia (molt estimada pels cantaires que vam viure les seves col·laboracions, sempre desinteressades) i també ha estat un orgull per al Grup d'Havaneres Norai de Palamós cantar-li a la Sílvia aquells Ulls Verds que ella mateixa va interpretar en moltes ocasions.

Felicitats Sílvia i Josep Maria i com es sol dir en aquestes ocasions: VISCA ELS NUVIS!