dissabte, 12 de setembre del 2015

Festa de la verema al Celler de Can Sais.


Com altres anys anteriors el grup Norai ha estat convidat a amenitzar la festa de la verema d’enguany.


Aquest festa de la verema es va celebrar enmig d’una vinya. La Marta, enòloga del celler, va presentar el primer vi. Es tractava d’un blanc d’arrel marinera nomenat “Mestral”, producte de les seques terres de Vall-llobrega amb gust delicat de diferents fruites. Després de la presentació, mentre el assistents assajaven el vi blanc, el grup Norai va cantar tres havaneres


En aquest moment va començar a plovisquejar molt tènuement, cosa que va obligar a tapar tot l’equip de so i a fer la següent cantada de tres havaneres a viva veu. Entre tant la Marta va fer la presentació del segon vi. El negre “Migjorn”, vi barreja d’arrels marineres i de muntanya, és un coupage de garnatxa negra, merlot, carinyena, cabernet franc i ull de llebre.


Com a tercera opció, es va presentar el buc insígnia de la casa. El negre “Selecció”. Es tracta d’un coupage de garnatxa negre i merlot que dóna un vi de calidesa al paladar amb diferents aromes de la terra.

Finalment, la Marta va presentar el most de la vinya on es celebrava la festa i que s’havia veremat feia dos dies. Un “vi”, que encara era més un suc de fruites molt dolç (perquè encara no s’havia transformat en alcohol) i que va permetre assajar un gust que no és habitual en el paladar de la gent. Va resultar tota una sorpresa.


El grup Norai va tancar l’acte amb l’havanera: “El canó de Palamós” seguida per la major part dels assistents.