divendres, 14 d’agost del 2015

Festa Major a la Cala S’Alguer de Palamós.

El 14 d’agost s’iniciava la Festa Major de la Cala S’Alguer de Palamós

El temps no acompanyava massa ja que la pluja va ser persistent durant tota la tarda. Per seguretat es va muntar el so a sota del porxo de la barraca d’en Pere i per sort, a la posta de sol, va parar la pluja i tothom va poder posar la cadira al voltant d’aquest porxo.

La Cala S’Alguer és un lloc privilegiat del litoral català que no té rèplica a un altre indret. Es tracta d’un grapat de barraques de pescador agrupades en aquesta cala, arran del mar, on molts veïns hi passen l’estiu amb la família. És un lloc isolat del brogit del món diari on no si pot fer més que xerrar, llegir, descansar, cuinar bons àpats, nedar, barquejar... gaudint sempre de l’aigua a tocar de la barraca i passant la major part del dia a fora el porxo amb l’amplitud del mar al davant. 

El grup Norai va oferir el concert de la temporada, amb un públic coneixedor de les havaneres i que ja des de bon principi en va cantar moltes.
És va començar amb una havanera d’en Ramon Carreras: “El llop de mar” i “La paloma”. La “Lola la tavernera” va agradar molt així com també “La barca abandonada”.
A la mitja part un bon cremat , “brunyols” a dojo i uns “Mojitos” excel·lents van amenitzar el moment.

De la segona part, cal destacar que ens van demanar dues havaneres: “La barca xica” i l’Oriol, que té sis anys, va demanar el valset mariner “Vell pescador” que va cantar, amb el seu amic Joan, com un component més del grup. Al final del concert, després de la cançó de taverna “Som tres xicots” un aplaudiment que semblava no acabar mai va fer que el grup Norai fes un doble bis amb: “La xalana” i “Menorca”

Al finalitzar, el públic va agrair als components de Norai el concert ofert i ja es va prendre el compromís de repetir la vetllada el proper any.