dissabte, 25 de juliol del 2015

Festa Major de Sant Ramon.

 Feia molts anys que al poble de La Manresana, avui dins del municipi de Sant Ramon, a la província de Lleida, no es feien havaneres i aquest any davant les sol·licituds dels vilatans, l’alcalde va decidir fer un concert d’ havaneres dins del programa de la festa major.

Així doncs, el 25 de juliol, el grup Norai va presentar el seu repertori a la plaça de la Bassa del petit poble de La Manresana. A dos quarts de nou, que era l’hora programada d’inici de concert, la plaça estava ben plena, amb totes les cadires ocupades. Gairebé podríem dir que hi devia ser tothom. Els més joves estaven a peu dret rodejant les cadires.

És ben diferent la sensació d’ ambient al estar lluny del mar. A l’interior, sense gens d’humitat i amb una temperatura molt agradable que ajuda a no cansar la veu, es canta més còmodament.

És va començar amb una havanera d’en Ramon Carreras: “El llop de mar” seguint amb les habituals del repertori d’aquest estiu. Va ser una sorpresa veure que també agradaven molt les del repertori d’arreu com: “Drunken sailor”, el vals “Au café du port”, “Mingulay boat song” i “Molly Malone”. A la mitja part l’alcalde ens va dir que el públic estava molt satisfet i que desitjava allargar el concert. No cal dir que Norai va satisfer, agradablement, la sol·licitud.

Dins del repertori d’aquí van agradar molt: “La balada d’en Lucas”, “Cala Montgó”, “La barca abandonada” i ”Rosina”. No cal dir que les més celebrades van ser: “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”.


Al finalitzar, el públic va dedicar un llarg aplaudiment al grup, que encara va interpretar la cançó de taverna: “Som tres xicots”, i davant la insistència, el concert es va allargar amb una peça més per acabar ja, definitivament, amb: “Mare vull ser pescador”.