diumenge, 26 de juliol del 2015

Festa Major de Queralbs.

Era la Festa Major de Queralbs. En arribar tots els infants del poble estaven gaudint d’uns grossos inflables que estaven a la plaça, tot esperant el bany d’espuma que venia al darrera.

Les havaneres es fan a la Plaça de la Vila. Primer cal preparar el so i les llums. Després cap a sopar... Per engegar el concert en bones condicions.

Al inici del concert, la plaça ja estava ben plena. I també ja hi van haver sol·licituds: “El canó de Palamós” i “El marxant”.


És va començar amb una havanera d’en Ramon Carreras: “El llop de mar”, seguint amb “La Paloma” que va cantar molta gent. Van destacar, pels aplaudiments:“La barca abandonada”, “Lola la tavernera”, i també les cançons d’arreu com: “Mingulay boat song”, “Molly Malone” i “Au café du port”. No cal dir que les més celebrades van ser: “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”. En aquestes últimes es van haver de reduir les presentacions perquè s’havien de començar els focs que senyalaven el final de la Festa Major.

Tot i així, encara es va interpretar la cançó de taverna: “Som tres xicots”, acabant el concert amb un gran aplaudiment, tot marxant cap a l’altra plaça per tal de poder veure el castell de focs.