dilluns, 3 d’agost del 2015

Festa Major de Pardines.


Aquest any el grup Norai ressegueix el Ripollès. Si diumenge passat cantava a Queralbs, ara érem a Pardines on es celebrava la Festa Major.


Aquest poble està penjat en unes precioses muntanyes plenes de pastures d’alçada que a l’ hivern estan cobertes de neu. La part vella del poble està molt ben restaurada amb la seva església de diversos estils i amb la font-safareig tot sortint de la plaça principal.


En arribar hi havia sardanes a la plaça. La cobla era d’una escola de Blanes on la mitja d’edat dels músics rondava els 14 anys i sonava la mar de bé. Admirable la tasca de pedagogia musical d’aquesta escola.

Abans de les deu la plaça ja era ben plena i es va començar amb la clàssica havanera “El llop de mar” i la coneguda “La Paloma”. Just en aquest moment van començar a caure unes poques gotes de pluja que van fer aixecar a una part del públic però que sense ganes de deixar el concert i en veure que no arrencava a ploure van tornar a seure.


A la mitja part, un bon cremat barrejat amb alguna gota de pluja més esporàdica. La segona part es va iniciar amb “La barca xica”  interpretació que es va fer a causa de la  quantitat d’infants que jugaven per la plaça.


A destacar les cançons marineres d’arreu que van ser molt aplaudides i ben rebudes: “Mingulay boat song”, “Molly Malone” i “Au café du port”.


Les més celebrades van ser les darreres, en cloure el concert, i que el públic també va cantar: “El canó de Palamós”, “La bella Lola”  i “El meu avi”.
El públic romania a peu dret aplaudint i demanant-ne una més que es va complaure amb la cançó de taverna: “Som tres xicots”


El concert va finalitzar amb un molt gran aplaudiment tot i la persistència de petites gotes esporàdiques que van anar caient durant tota la segona part.