divendres, 6 de setembre del 2013

Cantada a Cadaqués.

Cadaqués és un poble que ha sabut conservar l’essència del seu passat. Els seus carrers costeruts i empedrats al voltant de l’església conserven molt la fesomia que tenien anys enrere.


L’escenari estava preparat al Port Duguer. Una petita platja que es troba a sota de l'Ajuntament, junt amb la plaça que hi ha enfront de la platgeta. En aquesta plaça ja es va començar a preparar el cremat abans de començar el concert perquè es va servir durant tot el concert.


Durant la proba de veus bufava un ventet de mestral que va anar minvant amb els temps fins quasi desaparèixer en començar el concert. El públic, que ja anava arribant, es portava la seva cadira per seure i s’anava col·locant a la platgeta. Altres, directament, van seure a terra.


Tocaven les deu del campanar quan va començar el concert.
“El meu secret” i “El pensament” van ser les dues primeres interpretacions. Va seguir “Au cafè du port” molt aplaudida i també la “Lola la tavernera”.
Al públic de Cadaqués els van encantar les cançons marineres d’arreu del món posades en mig del repertori habitual on hi ha havaneres, boleros, sardanes i cançons de taverna com: “Dans le port de Tacoma”, “Drunken sailor”, “Jamaica farewell”...Una havanera  que s’ha estrenat aquesta temporada i que ha agradat molt ha estat “Un soldat de Cuba”.
Després de la mitja part hi ha haver un allau de sol·licituds: “La barca xica”, “La Gavina”, “Mariner de terra endins”, que en Joan va dedicar a en Paco, un company d’un curs de postgrau, que feia molt temps que no es veien, “Mare vull ser pescador”, “Salió de Jamaica”, “Vell pescador” i “La balada d'en Lucas”.





El concert es va acabar amb el rellotge del campanar que marcava les dotze tocades.


Des de l’escenari es veia molt de públic, tant a la platja com a la plaça, tot degustant el cremat.


Al final del concert molta gent va felicitar als components del grup Norai, tant per la interpretació com per el repertori triat, ja  que tothom coincidia que al ser tant variat feia la vetllada molt engrescadora i distreta.