dissabte, 20 d’octubre de 2012

IV Concert solidari d'havaneres

Igual que en els darrers anys, el dissabte 20 d’octubre, el grup Norai va organitzar el Concert Solidari d’havaneres a benefici del Col·legi d'Educació Especial “Els Àngels”.

Aquest any els participants van ser: l'Antoni Mas, els grups d’havaneres Port-Bo, i Norai i la participació especial i estel·lar de la cantant Nina.


Aquesta vegada La Gorga estava a vessar, gairebé amb l’aforament esgotat. Aquest era l’objectiu, ja que tota la recaptació obtinguda en aquest concert, va destinada a cobrir les despeses d’un professor de música per aquesta escola. La teràpia musical ajuda al desenvolupament d’aquests infants.

Va començar el concert el grup Norai amb cinc peces, barrejant part del repertori habitual i del nou d’aquest estiu: les havaneres “Mariner de terra endins”, “La barca abandonada” i la rumba “Lola la tavernera”. Després va interpretar dues peces del seu repertori de cançons marineres d’arreu del món: l’escocesa “Mingulay boat song” i la cançó de taverna francesa “Au cafè du port”. El públic va agrair amb bons aplaudiments la interpretació del grup.

Després va tocar el torn del grup Port-Bo, que va oferir un extracte del seu ampli repertori: el bolero “El meu secret”, “El barraler”, “Galatea”, “El meu norai” i la sardana “La puntaire de Rial”

La cantant Nina va oferir quatre havaneres: “La calma de la mar”, “El Llop de mar”, “La Balada d’en Lucas” i “La barca xica”, cantades amb un estil suau i amb sentiment.

El concert es va acabar amb la coneguda havanera de José Luís Ortega Monasterio “El meu avi” i amb l’ himne dels autors presents en el concert, Carles Casanoves i Antoni Mas, “A mar oberta”.


La festa es va acabar al restaurant “La Nova Pasta” de Llafranc, on després de sopar, tant el grup Norai com el Port-Bo passant-se el torn els uns als altres, van interpretar diferents havaneres, boleros i cançons d’arreu del món.La gresca es va acabar tard amb un públic engrescat i satisfet d’haver escoltat un repertori divertit i tant divers.