dimarts, 14 d’agost del 2012

El dimarts 14 d’agost es celebrava la 31a edició de la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós. Aquest any era dedicada al mestre Josep Bastons, i el programa era el següent:

NORAI va obrir la nit amb sis peces ben conegudes i animades, dues de les quals eren del compositor Josep Bastons, com “El meu secret” i “Lola la Tavernera”. Una va començar el concert i l’altra va servir per finalitzar l’actuació de NORAI. “Cala Montgó”, “Al pirata Joan Torrellas” i “La barca abandonada” van completar el repertori del grup d’havaneres de Palamós.
Port Bo va homenatjar al mestre Bastons amb “El barraler” i amb “El pescador de canya”. Abans però, va dedicar al grup de Palamós la seva nova composició “El meu norai”, una dolça poesia romàntica d’en Carles Casanovas i Antoni Mas. Tancaven la primera part amb el ja conegut “A mar oberta”, que va ser seguit per una bona part del públic a peu dret.
El propi mestre Josep Bastons iniciava la segona part de la Mostra amb la seva guitarra, acompanyat de la veu de la Neus interpretant quatre boniques cançons.
Bergantí pujà a l’escenari tot seguit, interpretant les peces “Cercant sa tonada” i “La subhasta” del compositor. Amb “El canó de Palamós” amb ritme molt alegre i compartit pel públic s’acomiadava donant pas a Peix Fregit.
“Cançó del verd mar” i “Mariner de terra endins” van ser les seves obres musicals dedicades al compositor d’aquella nit palamosina. Amb la sardana “Catalunya plora” finalitzava l’actuació d’aquesta segona part.
Per acabar la vetllada, tots els grups interpretaren “El meu avi” de la direcció del mestre Josep Bastons. Des d’aquestes línies, NORAI segueix apostant per la continuïtat de la Mostra de l’Havanera Catalana com a producte selecte de l’havanera de qualitat que es pot oferir a un públic exigent.