dimarts, 22 de juliol del 2014

Tast de vins al Celler de Can Sais a Vall·llobrega


Igual que l’any passat, el “Celler de Can Sais” ha organitzat un altre tast de vins en una vinya de la seva propietat. El grup Norai ha estat convidat per tal d’ amenitzar la vetllada.

Una nit esplèndida i serena, amb una temperatura excel·lent, va ajudar a que el públic gaudís d’una bona vetllada.
Estar en mig de ceps d’una vinya amb un cel carregat d’estels és excepcional i una molt bona experiència.

L’estructura del tast és senzilla: la Marta de “Can Sais” fa l’ explicació d’un vi del seu celler i mentre el públic va fent el tast, Norai interpreta quatre peces.


El primer vi es tractà del blanc “Mestral” que és un coupage de malvasia, xarel·lo, garnatxa blanca i macabeu. És un vi de vinyes velles prop de mar, fermentat amb els seus propis llevats i afinat en tina. En aquest tast Norai començà el seu repertori amb “Lola la tavernera” que va ser molt aplaudida.


El segon vi va ser el negre “Migjorn”, coupage d’ull de llebre, merlot, samsó, cabernet franc i garnatxa negre. Els raïms emprats per la seva elaboració és una interessant expressió del territori. És un vi amb una segona fermentació en barriques. A ressaltar la frescor, equilibri i personalitat d’aquest vi negre.
En aquesta segona sessió es destacable la cançó de taverna francesa “Au cafè du port”.


El tercer va ser “Selecció”. És un coupage de merlot, garnatxa i ull de llebre envellit 12 mesos en bótes de roure francès. Es tracta d’un vi molt aromàtic que respon a la contrada on s’ha madurat.
A destacar en la tercera ronda “La barca abandonada”.


Per últim un vi dolç negre “Privilegi”, fet sols amb garnatxa negre i veremat molt madur. És un vi dolç excel·lent per a postres.
També per acabar, Norai va presentar les típiques del final del concert: “La bella Lola” i “El meu avi”.


És tota una experiència cantar enmig dels ceps d’una vinya en la foscor de la nit. A més, aquesta vegada, Norai s’estrenava amb un equip de so propi, adquirit per a vetllades .