dissabte, 17 de maig de 2014

Palamós, terra de mar.

Com altres anys el grup Norai ha estat l’ encarregat de dinamitzar el centre de Palamós amb motiu del festival mariner “Palamós terra de mar”
Així doncs, el dissabte, Norai va iniciar la cantada al mercat, que és el lloc on hi ha més moviment durant tot el matí.

  
Cantant des de l'entrada principal del mercat, la gent s'aturava i escoltava algunes havaneres. Molts aprofitaven per demanar la seva preferida i donaven  pas a una altra petició. Així l'entrada esdevenia una sala improvisada amb el grup i tot de públic que esperant un parell o tres d’ havaneres deixava  pas a altres visitants del mercat que anaven arribant  i així s’ anava seguint amb aquesta roda.

La participació del públic va ser espontània i fins i tot en van ballar rumbes i valsets.

Després Norai va cantar al carrer Major, entre la “Mandarina” i la Farmàcia, just davant de “Can Collboni”. Aquí, també, la gent s'aturava per sentir algunes cançons i després prosseguia amb el seu passeig. També hi van haver demandes de títols concrets.


El mateix esquema es va repetir el diumenge, amb cantades al carrer Major. Aquest cop davant de la llibreria “La Gavina”,  després a la Plaça Murada i per acabar al carrer Major, però aquest cop a l'alçada de la plaça del Forn. A la plaça Murada va ser tota una sorpresa per la gent que, en aquell moment,  estava fent l'aperitiu a les terrasses d'aquesta plaça.
A l'últim lloc on Norai va cantar hi havia dues turistes angleses, que havien arribat en un creuer, i que van cantar amb el grup el shanty anglès “Drunken sailor”, la cançó de taverna irlandesa “Molly Malone”  i  finalment Norai els va dedicar el shanty escocès “Mingoley boat song”.
  
Un cap de setmana intens però amb un resultat molt satisfactori, on hem gaudit cantants, músics i públic, i amb molt bon ambient en tots els espais on s’han fet les actuacions.