dimecres, 24 de juliol del 2013

Segon concert al Mas Sant Joan


Aquesta vegada es va cantar a tocar de la piscina d’aquesta preciosa finca a prop d’Albons.
El públic estava assegut en sofàs estiuencs en mig de la gespa que voreja la piscina, tot fent l’aperitiu mentre escoltaven les diferents peces del concert.
Abans de fer les proves de veus, en Nicolàs, el responsable del Mas Sant Joan, va recordar altres temps en que tocava la guitarra i va cantar vàries cançons.
Igual que en el primer concert tota la presentació va ser en francès.
Com que la gran majoria de públic desconeixia tot el que representa l’havanera, es va començar explicant d’on ve l’havanera i una síntesi de la seva implantació a Catalunya.


El repertori va ser el d’aquest any però potenciant les cançons marineres d’arreu del món. No podien faltar les dues cançons de taverna que es van estrenar a Sète: “Au café du port” i “Dans le port de Tacoma”.
En general, van agradar molt les cançons mogudes i airoses com la rumba “Lola la tavernera”  i el fado-bolero portuguès “Maria Lisboa”.
Es va aprofitar la sardana reivindicativa de la terra: “La puntaire” per explicar la situació política del nostre país en referència al dret a decidir.
Altres cançons que van destacar, per la intensitat dels aplaudiments, van ser “Mulatada” i “Havana linda”.


En acabar el concert ens van demanar una cançó més i va ser amb “Plora guitarra” que es va concloure el concert.
Una de les peces cantades va ser l’havanera cubana “Tú”  i un estiuejant ens va explicar que un grup cubà, que cantava havaneres i sons com “Veinte años”, “Tu”, “La negra Tomasa”... i del que n’era simpatitzant també la interpretava.
També va suggerir de cantar el son: “Chan, chan”.


 Per a la gran majoria del públic aquest dia va ser el del descobriment d’una expressió cultural catalana: l’havanera.
Bons comentaris al final del concert, la sorpresa de haver conegut una cosa nova i la satisfacció d’haver passat d’una molt bona vetllada musical.
Després del concert ens van obsequiar amb un esplèndid bufet lliure amb molts plats per triar, cuinats exquisidament i amb un ventall de vins admirable.