divendres, 17 de juliol del 2009

Concert al Celler Espelt. Vilajuïga

Al cor de l'Alt Empordà, envoltats per un paissatge idíl·lic i davant d'un públic silent i expectant, el grup Norai començava un concert amb tocs de màgia al peu de la façana del Mas Espelt. Els membres i acompanyants del grup Norai, provinents de diferents indrets del principat (Barcelona, Malgrat, Palamós, Palafrugell, Calonge, Torelló, Granollers) ens retrobàvem el capvespre del dijous 16 de juliol, al Celler Espelt de Vilajuïga per realitzar un concert de cançó de taverna rodejats de vinyes, mar, muntanya i tramuntana.
Al cim d'un turó, s'alça l'era del Mas Espelt, una antiga masia catalana perfectament restaurada que conserva tots els detalls dels antics viticultors. Des de fa uns anys, els propietaris del Celler organitzen, durant alguns dijous, trobades de cançó de taverna on el públic pot gaudir d'una actuació d'havaneres al mateix temps que li serveixen vi blanc o cava (espelt) acompanyat d'unes galetes de Castellfollit de la Roca.
Arribar-hi no és fàcil, però un cop hi ets t'hi quedaries. Flanquejats pels Pirineus i per l'Alt Empordà, davant nostre el mar, a les nostres esquenes la posta de sol... això sí que és un bon inici de concert.
Trencavem el silenci d'un públic atent amb el Vell Pescador i a partir d'aquí les havaneres i la cançó de taverna del grup Norai ja no van parar. Després de marxar el sol la fresqueta es va apoderar de l'ambient però per sort el bon vi i la bona música van fer gaudir al públic i a nosaltres de dues horetes de bona música i bon ambient. Ara ja estem "enganxats" al Celler Espelt i ja trobarem una bona ocasió, passat l'estiu, per fer una altre visita a aquests simpàtics viticultors de l'Alt Empordà. Aquesta vegada, més que cantar, el que farem és catar. Visca el Norai i visca el vi del Celler Espelt.