diumenge, 7 de juny del 2009

Concert al Monestir de Sant Esteve de Banyoles

El dia 7 de juny tindrem el goig d'actuar al Monestir de Sant Esteve de Banyoles. Com diu la web de l'Ajuntament de Banyoles, el Monestir de Sant Esteve de Banyoles és la seu fundacional de la ciutat i una edificació protegida com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat des de l'any 1973.
El grup Norai de Palamós tindrem la sort de cantar al Claustre del monestir en el marc de la 32a mostra de flors de la ciutat. El claustre (espai important per l'ordre benedictí) distribuïa les habitacions i servia de lloc de conversa, de passeig i reflexió, d'espai per reunir-se i en aquest cas servirà per cantar les havaneres, sardanes, valsets mariners i música popular que interpreta el grup Norai de Palamós amb la seva varietat instrumental i el sentiment que posem a cada cançó.
El claustre també és d’estil neoclàssic, de planta quadrada irregular, i té dues plantes. El formen quaranta-vuit arcades de mig punt, recolzades sobre columnes amb basament. Les columnes són estriades a la part superior i la decoració dels capitells presenta motius de fulles d’acant, flors i caps d’àngels.Al centre del pati del claustre hi ha un pou central, decorat amb forja. Paral·lel a l’ala est, passa un dels recs de la trama de recs característica de la ciutat. A la banda sud encara es conserven les restes de l’abadia medieval i els jardins de l’abat.

El concert començarà a partir de les 18 hores. Visca Banyoles!