dimecres, 11 de febrer de 2015

Al Mas Sant Joan d'Albons.

Tornar al Mas Sant Joan d'Albons és una satisfacció.

És un complex excel·lent per a convencions i vacances a l'estiu. En aquest cas es tractava d'una trobada de directius d'una empresa francesa, radicada a prop de Burdeus,  per a definir estratègies generals.

Acabada la jornada, el grup Norai els va oferir una cantada d'havaneres i cançons marineres per tal de que coneguessin aquesta tradició dels estius a Catalunya. Es va aprofitar per explicar l'origen i l'arribada de l'havanera a Catalunya i a la península. Tota l’explicació i la presentació de les diferent cançons es va fer en francès.

El repertori ofert va ser una barreja de diferents peces molt significatives de diferents llocs: l'animada rumba “Lola la tavernera”, l'havanera asturiana “La capitana”, la basca “Bitxinxo”, un cançó de taverna francesa “Au café du port”, dues relacionades amb Cuba “La ciutat cremada”  i “La bella Lola”, i dues de clàssiques “Mare vull ser pescador”  i “Mariner de terra endins”.

Aquest concert al Mas Sant Joan ha estat la prova de foc del nou guitarrista José Luís.

 
Al final, el grup es va manifestar molt satisfet d'haver conegut aquest tipus de gènere, completament desconegut per ells.

Cap comentari: