diumenge, 10 d’agost del 2014

Festes de Sant Llorenç a Sant Feliu de Llobregat.



Per primera vegada el grup Norai ha estat l’encarregat de tancar les festes de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat. Abans de la cantada d’havaneres hi havia una audició de sardanes a la Plaça de la Vila, que també va ser el lloc on es va celebrar la cantada. Es tracta d’una plaça gran entre l’església i la Casa de la Vila.


Mentre s’anava fent la prova de veus ja es van anar omplint les cadires preparades. Es més, molts sardanistes ja es van quedar, esperant el concert d’havaneres.

A les deu la plaça estava plena de gom a gom i es va començar el concert puntualment. El rellotge del campanar anava uns minuts tard.


De la primera part se’n podrien destacar: “Lola la tavernera”, “Bitxintxo”, “Au cafè du port”, “Maria Lisboa” i la sardana “La puntaire”.  Per primer cop posàvem dins del repertori d’aquesta vetllada l’havanera “Niu d’amor”, del mestre i amic Antoni Mas, que va ser molt aplaudida.


A la mitja part hi va haver un bon cremat per a tothom i també van sortir tres sol·licituds: “Mariner de terra endins”, “Ulls verds”, sol·licitada per una cantaire del Cor de l’Ateneu, i “El canó de Palamós” sol·licitada per un santfeliuenc que va viure més de vint anys a Palamós i que ens va comentar que portava Palamós a la sang. Totes elles van ser complagudes a la segona part.


En aquesta part Norai, sabent que hi havia molts cantaires de tres corals diferents, va fer participar a tot el públic en diferents havaneres,. Així doncs, es van cantar en conjunt la tornades de: “La calma de la mar”, “La bella Lola” i, lògicament, “El meu avi”. La participació del fet de cantar va satisfer molt. Un membre decidit del cor va demanar que tot el cor pugés a l’escenari però altres membres el van aturar.

De la segona part també es podrien destacar: “Molly Malone”, “Jamaica farewell” i sobretot “La barca abandonada”,  que va ser molt aplaudida.


El concert va resultar molt exitós, amb moltes felicitacions, per part del públic, al acabar.