dissabte, 8 de juny del 2013

Concert al Mas Sant Joan


Norai ha estat convidat a cantar a la finca del Mas Sant Joan a prop de Bellcaire de l'Empordà. Es tracta d'un Mas molt ben restaurat enmig d'un preciós jardí on s'hi celebren esdeveniments professionals durant tot l'any i a l’estiu s'hi fan vacances familiars.
En aquest cas es tractava d'una reunió de persones vinculades a les assegurances de tot França. La gran majoria desconeixia tot el que representa l'havanera.
Degut a que el dia no garantia que el terra fora eixut, es va fer el concert a l'entrada principal de la masia habilitada com a sala d'estar i recepció.



La presentació es va fer en francès per poder comunicar què és l'havanera, d'on va sortir, ... i també per a fer una síntesi de cada cançó. Norai va oferir el seu repertori no d’aquesta temporada juntament però donant una mica més de pes a les cançons marineres d'arreu del món. Així doncs es van interpretar temes com “Au café du port” i “Dans le port de Tacoma”.
D’entre el repertori de “casa” va agradar força “Lola la tavernera”, la sardana reivindicativa de la terra “La puntaire”, “Mulatada” i “Havana linda”. També agradà força el fado-bolero portuguès “Maria Lisboa”.


Molt d'ells van descobrir la cantada d'havaneres de Catalunya i ho varen associar a un tipus d'expressió cultural catalana. Els comentaris del final del concert fusionaven la sorpresa d'un descobriment amb la satisfacció d'una vetllada musical molt maca.