dilluns, 3 d’agost del 2009

Concert d'Havaneres a Palamós amb la Coral el Progrés i el grup NORAI

Divendres 31 de juliol vam gaudir d'un concert d'havaneres realment interessant. Com dèiem a l'anterior post han passat 8 anys des de es va iniciar la col·laboració entre la coral el Progrés i l'únic grup d'havaneres de Palamós.

A partir de les 22'30 la coral el Progrés ens va oferir un repertori amb havaneres molt vinculades a la nostra vila (com Pescadors de Palamós d'Amadeu Cuadrado o Octubre a la Fosca de Santiago Bañeras i Goday), valsets mariners (Vell Pescador, la Xalana), havaneres clàssiques (Salió de Jamaica) o la coneguda Balada d'en Lucas que van interpretar de forma excel·lent el trío de baixos de la coral integrat per Lluís Vives (tercera), Joan Pagès (segona veu) i Josep Torras (primera veu) acompanyats per la mandolina (Kevin Hepworth) i la guitarra (Lourdes Valls). Les presentacions de la coral, molt treballades, les van anar alternant en Josep Torras, l'Aina Llatzer i la directora de la Coral, Lourdes Valls.

La segona part va anar a càrrec del conjunt d'havaneres Norai de Palamós, que cantava per primera vegada al passeig de Palamós, en un entorn idíl·lic i amb un nombrós públic entregat (jugar a casa té les seves avantatges! jeje).

Vam iniciar el concert amb l'havanera de Carles Casanovas (lletra i música) Al pirata Joan Torrellas. A continuació una amb la que ens vam posar el públic a la butxaca, María Dolores on s'ha de dir que el baríton del grup, Joan Torras, li sap donar una interpretació molt llatina i "salsera". Després vam seguir la nostra interpretació amb l'Arri Pauleta, el Marxant (aquí el presentador, Josep Ribas, va destacar la fantàstica interpretació que en feia en Jaume Serrano, baix de la nostra coral). I com no, també vam estrenar una cançó marinera en anglès, concretament una peça escocesa que el nostre instrumentista, Kevin Hepworth, ens ha ensenyat i que va tenir una molt bona acollida entre el públic.


Finalment, en la tercera part es va cantar, amb l'ajut del públic, la Gavina (veu solista Lourdes Valls), la Bella Lola i El meu avi. Va ser una vetllada molt entranyable i divertida.

3 comentaris:

Joan ha dit...

Excelent crónica que, pels que no hi vam poder ser, ens serveix per fer-nos a la idea d'aquesta vetllada tan entranyable entre dues entitats del poble mateix, no tots els pobles ténen la sort de tenir una coral i un grup d'havaneres, i molt menys la possibilitat de mantenir viva una tradició tan especial com es una cantada d'havaneres amb entitats de casa mateix, o sigui que felicitats i a seguir endavant!

Norai ha dit...

Gràcies Joan pel teu comentari. Una fortíssima abraçada de part de tot el grup Norai!!

Ramòn Domènech ha dit...

Andevan i forts com un norai