divendres, 16 de maig del 2014

Festa Major a Mollerussa.

El grup Norai és gairebé qui va  encetar la Festa Major de Mollerussa amb un concert d’havaneres al Teatre L’Amistat.


Per segona vegada Norai va  tornar a aquest preciós teatre de Mollerussa, exquisidament restaurat, amb les seves llotges ocupades per tots els amants de les havaneres i cançons marineres, que hi van molt mudats i arreglats com correspon a un concert de Festa Major.


Quan un grup torna per segona vegada a un mateix lloc ja hi ha una mica més de coneixença i  s’estableix una lògica sinèrgia entre escenari i pati de cadires. El públic ens va demanar peces que vam poder complaure com Mare vull ser pescador” i “Mariner de terra endins”  però en van sol·licitar de noves, que ja hem posat a la llista per a incloure-les al repertori futur com “La sirena i la lluna”, “A cau d’orella”, La Pàtria i el mar” i “Vine amb mi”.


El repertori de la primera part va ser exclusivament d’ havaneres molt conegudes com “El llop de mar”, “El meu secret”, la animada rumba “Lola la tavernera”, un valset mariner enjogassat que Norai ha recuperat per aquesta temporada La Xalana, dues cançons marineres d’arreu “Maria Lisboa” i el vals belga “Au café du port”.  Acabant  amb una novetat La Rosa del vents” i amb la sardana “La puntaire”.

A la mitja part tothom va poder degustar un excel·lent cremat.


La segona part va ser un repertori alegre amb “La barca abandonada”, dues novetats: “La ciutat cremada” i “La calma de la mar”, que havia estat sol·licitada repetidament en anteriors concerts i que Norai l’ha posat en repertori, les clàssiques “Mare vull ser pescador”, “Rosina” i “Mulatada”. També, com a la primera part, s’ hi van incloure dues cançons marineres d’arreu “Jamaica farewell” i “Drunken sailor”. Per acabar les clàssiques i obligades: “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi” que la va cantar tot el públic.


L’estrella del concert de Mollerussa és el teatre i el públic, que correspon excel·lentment al repertori presentat.