dimecres, 11 de setembre del 2013

Concert a Sant Sadurní d’Anoia.

Era “l’ Onze de Setembre”. El grup Norai havia dormit a Tarragona ja que el dia de la Diada havia de cantar a Sant Sadurní d’Anoia.
El matí es va dedicar a visitar la part romana del centre de la ciutat. Tornant de Tarragona, es va veure tota l’animació de la Via Catalana. De baixada cap a l’Ebre es veien molts  cotxes amb estelades onejant, autocars on tothom anava amb la samarreta groga, senyeres onejant en els ponts que creuen l’autopista.... Tot un espectacle ben emocionant.



Ja a Sant Sadurní, a l’escenari que hi havia preparat davant de l’Ajuntament, es va preparar tot el so i llums. A les 17.14 hores, moment de la Via Catalana, els components i acompanyants de Norai, que estaven  a mitja preparació del so, van aturar el muntatge i tots van cantar “El cant de la senyera”.
Abans de començar el concert va venir un avi amb el seu net que anaven a veure els gegants de Sant Sadurní, que estaven al “hall” de l'Ajuntament, i va comentar l’èxit rotund de la Diada i de la Via Catalana.


El concert va començar després de la lectura del Manifest de la Diada cantant “Els Segadors”. Mentre es cantava l'himne de Catalunya es va desplegar una senyera estelada molt gran al mig de la plaça que estava rodejada d’altres estelades que onejaven sense parar.






Acabat el manifest es va seguir amb el concert d’havaneres començant amb “El meu secret”, “El pensament” i “Au café du port”  que va ser molt aplaudida. La rumba “Lola la tavernera” també va agradar molt.
“Cançó de rem i vela”  i la sardana “La puntaire” també van fer onejar les estelades que hi havia a la plaça.
El públic col·laborava  picant de mans a les rumbes, a la sardana, al fado-bolero “Maria Lisboa” i també cantant a les tornades més conegudes de: “El llop de Mar”, “Dans le port de Tacoma”, i evidentment en les tres últimes “El canó de Palamós”, “La bella Lola” i “El meu avi”.
Moltes sol·licituds van arribar a l’escenari després d’un cremat molt ben aconseguit: “Mare vull ser pescador”, “La barca xica”, “Mariner de terra endins” i
 “El marxant”.






Per acabar el concert i amb motiu de la Diada es va cantar “El cant de la senyera” amb tothom dempeus i seguit per molta gent.

Moltes felicitacions d’un públic molt satisfet de com havia anat tot el concert.