dissabte, 25 de juny del 2011

XXVI Trobada d'havaneres Barcelona Cara El Mar






L’endemà de Sant Joan es va celebrar la XXVI Trobada d' havaneres “BARCELONA CARA EL MAR” organitzada per l'Associació Amics de les havaneres al Port Vell de la Barceloneta. La nit es presentava fantàstica amb aquella temperatura idònia que moltes vegades no es troba per xafogosa i sense brisa molesta.







Amb una organització impecable i molta puntualitat començà el primer grup “Llotja de Mar” de la Catalunya Nord. Van oferir un repertori alegre amb deix afrancesat que demostra l'amplitud i abast del territori: “Luna de abril”, “La barca Xica”, “Negrito congo”... Cal destacar dues havaneres del mestre Lluís Torrent dela Catalunya Nord: “Adéu barques catalanes” i “Havaneres del Rosselló”. Per finalitzar, la sardana “Llevantina” que va ser ballada per un grup entusiasta.







El segon grup va ser de molt a prop: “Mar Brava” del Poble Sec. És un grup que ja té una certa història a l’esquena que, amb els nous fitxatges, se’ls va sentir més consolidat i ben aconjuntat. Oferiren també un repertori animat: “La Rosa del Port”, “Mariner de terra endins”, “Yo te diré”, “Habaneras de Cádiz”, “La Balada d’en Lucas” per acabar amb “Mare jo vull ser pescador” d'Antònia Vilàs que era present a la vetllada.







El tercer grup va ser “Norai”, que oferia una mostra significativa del seu repertori divertit, fresc i de l'Empordà: “Al Pirata Joan Torrellas”, la clàssica “Rosina”, “La Gavina” del Mestre Sirés i la poesia de “Vestida de nit” en record al seu autor Càstor Pérez. Va incloure el fado-bolero “Maria Lisboa” perquè la cançó marinera d’arreu del món és una de les senyes identificatives de Norai. Per finalitzar, un record per als vells pescadors: “El llop de Mar”.







La darrera actuació va ser per els amfitrions: “Mar Endins” amb Francesc Salse com a patró. Obriren el repertori amb “Bitxinxo”, la moguda “Lola la tavernera” i tres del propi Francesc Salse: “El vaivé de les ones”, “Cala Salions”, amb lletra de la presentadora de la trobada Alexandra Morera i “Llengua” amb lletra del baríton d’òpera Lluís Sintes que hi era present.







Acabaren amb un emotiu “El Cant de la Senyera.”







Hi va haver cremat a dojo per a tothom i s’acabà amb “La bella Lola” i “El meu avi” com és habitual.