diumenge, 9 de maig del 2010

havaneres a Girona en flors



















Invitats per l'Agrupació Coral de les Comarques Girones el grup NORAI va tancar la vetllada musical de dissabte dia 8 de maig al Centre Bonastruç Saporta dins de les activitats programades en motiu de la celebració de "Girona Temps de Flors".
Pels visitants que aquests dies es desplacen a Girona per anar resseguint tots el patis engalanats amb flors i altres detalls, és agradable entrar al pati del Centre Bonastruç Saporta i gaudir d'una actuació musical en directe. La majoria de visitants s'atura a escoltar una o totes les cançons d'una formació, asseguts a les cadires que hi ha preparades, o bé dempeus. Certament s'ha d'agrair l'atmosfera de silenci que es crea en el moment de l'actuació. En acabar un cançó hi ha qui marxa i segueix la visita pels diferents patis que encara li resten i hi ha qui prefereix seguir amb la vetllada musical que s'està oferint.
En el pati d'aquest centre d'estudis jueus es respira tranquil·litat, silenci. És un lloc que invita a llegir, envoltat d'arbres i plantes de la pròpia eixida o que pengen d'altres patis veïns.
Després de la Coral El Progrés de Palamós, el grup Norai va oferir un petit repertori divertit i variat de cançons marineres: La Xalana, La Balada d'en Lucas, Ulls Verds, Barri Antic, Mingulay boat song i El Marxant. Amb aquest petit repertori el públic va poder gaudir de diferents instruments que enriquien la vetllada musical: guitarres, mandolina, diferents flautes... A la fi, i degut als aplaudiments, es clausurà la vetllada amb una altra havanera que es considera la més antiga en català: "Dels teus ulls".